GASTRONOMIA ANDORRANA: NO DEIXIS DE PROVAR-LA!

Menjar a Andorra és un plaer per al paladar i la butxaca

La gastronomia andorrana és molt rica i variada, sobretot en productes autòctons de primera qualitat. Amb més de 425 restaurants amb influències culinàries de França, Espanya i internacionals, al Principat podràs degustar tant un sopar al cim d’una muntanya com una fondue de formatge al bar-restaurant d’un iglú.

Si vens de visita en viatge de negocis, podràs trobar locals preparats per acollir grups, amb les dimensions necessàries per a cada empresa.

Cuina andorrana: un plaer per al paladar

Andorra és un país muntanyós i és per això que la seva cuina t’aproparà als sabors i aromes propis de la seva geografia. Destaquen els productes de temporada, que només podràs degustar en una sola època de l’any, com les verdures d’hivern, els embotits o els bolets.

Vols un suggeriment? Acompanya el teu menú amb cervesa artesana i no deixis de provar el Nectum, xarop d’avet, amb amanides, carns o gelat de nata.

Si ets de les persones que quan viatgen els agrada descobrir les tradicions, a Andorra cal que visitis una borda convertida en restaurant.

Les bordes són cases tradicionals d’alta muntanya en què antigament es guardava el gra i el bestiar. En l’actualitat, algunes bordes han estat transformades i condicionades, i això et permet contemplar una arquitectura i una decoració càlida i acollidora, mentre descobreixes la cuina tradicional.

Ets amant de la gastronomia? Descobreix esdeveniments culinaris a Andorra

Les trobades culinàries mantenen viva la tradició al país. És per això que una de les atraccions turístiques més importants són els esdeveniments dedicats a la gastronomia. Entre aquests esdeveniments destaca l’Andorra a Taula.

A aquest espai, que s’organitza a la tardor, molts el coneixen com l’aparador de la gastronomia andorrana, ja que els xefs de restaurants de tot el país, guiats per l’excel·lència culinària, l’atenció i el servei al client, proposen receptes escollides especialment per a l’ocasió.

Altres esdeveniments gastronòmics

  • L’Escudella de Sant Antoni i Sant Sebastià (gener)
  • La Sardinada i la Botifarrada popular de Carnestoltes (febrer)
  • Les Jornades de Cuina d’Hivern “Lo Mandongo” (febrer) a la Massana
  • La Mostra Gastronòmica d’Andorra a Ordino (setembre)
  • La Massana Fogons (octubre)